(untitled) (Amalan Terbaik Dalam Pendidikan Khas Dan Inklusif, 2022)
Kemahiran duduk semasa proses pengajaran amat penting dalam usaha meningkatkan fokus, dan menstabilkan postur badan. Pengunaan bangku kecil sebagai alat sokongan dapat meningkatkan kemahiran duduk dengan postur badan yang betul dikalangan murid berkeperluan pendidikan khas. Tujuan amalan terbaik ini dijalankan di Program Pendidikan Khas Intergrasi (PPKI) SK Seri Bemban ialah dapat meningkatkan fokus dan kawalan murid semasa proses pengajaran dan pembelajaran. Amalan terbaik ini juga salah satu interversi awal bagi kemahiran menulis murid. Analisis deskritif digunakan untuk melihat keberkesanan penggunaan bangku kecil dalam meningkatkan kemahiran duduk dikalangan murid berkeperluan pendidikan khas. Dapatan daripada pelaksanaan bangku kecil ini, menunjukkan murid dapat duduk dengan postur badan yang betul dan fokus sepanjang proses pengajaran dan pembelajaran.